Ірану доведеться компенсувати збитки компанії МАУ за збитий український літак, незважаючи на бажання уникнути виплат. 

Про це заявив заступник міністра іноземних справ України Євген Єнін на своїй сторінці в Facebook.

"Мені важко уявити можливість уникнення іранською стороною відповідальності за збитий український Боїнг, і це розуміють всі причетні гравці. Під час двосторонніх перемовин іранська сторона підтвердила свою готовність компенсувати збитки, зокрема й авіакомпанії МАУ, представники якої були запрошені на переговори з української сторони. Ми домовились включити це питання до порядку денного наступного раунду переговорів", – йдеться у дописі.

Він пояснив, що у разі відмови Ірану сплачувати компенсацію напряму МАУ, то країні доведеться це зробити європейським страховим компаніям, в яких літак був застрахований.

"Дійсно літак МАУ було застраховано в одній з європейських страхових компаній, яка в свою чергу перестрахувала свої ризики в інших страховиків. Відповідно Ірану доведеться компенсувати збитки компанії МАУ якщо не безпосередньо, то в регресному порядку відповідним страховим компаніям, але все одно йтиметься про ті ж самі компенсації", – наголосив Єнін.

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!