Іран звернувся до Інтерполу із запитом на арешт Дональда Трампа й 47 інших американських посадовців, пов’язаних із вбивством іранського генерала Касема Сулеймані минулого року.

“Ісламська Республіка Іран дуже серйозно ставиться до переслідування та покарання замовників й виконавців цього злочину”, - сказав Есмаіді. 

Al Jazeera нагадує, що це вже другий подібний запит Ірану, адже у червні генпрокурор Тегерана надіслав у Інтерпол запит на арешт Трампа й десятків американських посадовців, звинувативши їх у “вбивстві й тероризмі”.

“Утім Інтерпол, штаб-квартира якого знаходиться у Франції, відмовив у задоволенні запиту Ірану, зазначивши, що статут організації забороняє їй вживати будь-які дії політичного, військового, релігійного чи расового характеру”, - йдеться у матеріалі.

Нагадаємо: командувача Корпусу вартових ісламської революції Касема Сулеймані було вбито 3 січня 2020 року під час атаки з американського дрона у Багдаді. Наказ на авіаудар віддав Дональд Трамп.

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!